NAŠA PRIČA - ONWA

Naša priča

Ja sam Biljana i mnogo sam srećna jer razmišljaš o značajnim promenama za svoje zdravlje, a time i za svoj život!

U priču oko menstrualnih gaćica sam ušla najpre iz zdravstvenih razloga nakon što sam čitala o štetnosti tradicionalnih menstrualnih zaštita. Naime, pre nekoliko godina sam naišla na brojna istraživanja koja su govorila o mogućim negativnim uticajima menstrualne zaštite koju najviše nas koristi na žensko telo. Konačno sam razumela odakle dolaze svrabovi i vrlo česte mikoze na mojim intimnim delovima.

Pored zdravlja, o kome beskompromisno treba da vodimo računa, takođe sam naišla na podatak da svaka žena godišnje baci oko 100 kg uložaka i tampona, samo u SAD-u na godišnjem nivou se baci 12 milijardi uložaka i 7 milijardi tampona. A kako se većina tampona i uložaka zapravo sastoji od 90% plastike, ali i brojnih štetnih hemijskih sastojaka, oni nisu razgradivi, ostaju u prirodi vekovima i štetni su, ne samo za naše zdravlje, već i za planetu.

Odmah sam krenula da tražim alternative za sebe, ali i da o tome obaveštavam svoje bližnje.

Kako sam videla da rešenja u Srbiji nema mnogo i da svest o ovom problemu ne postoji, ideja o pravljenju mog proizvoda, dobrog za zdravlje žena, ali i zdravlje planete me nije napuštala.

Nakon dobro skrčkane ideje i rada na realizaciji ovog projekta, Onwa menstrualne gaćice su rođene. Sada su tu da i tebi olakšaju menstruaciju kao što su to učinile za mene.

Pravimo ih u Srbiji, od Oekotex materijala iz Francuske i Turske. Kategorički sam odbila ideju pravljenja menstrualnog veša daleko od Srbije, pri čemu ne bih mogla da imam uticaj na fer rad, ali i na emisije gasova pri njihovom transportu.

Ali tu se priča ne završava! Onwa menstrualne gaćice su postale za mene i rad na osnaživanju žena! Jer pazi sad ovo… udobnost menstrualnih gaćica čini da zaboravimo da imamo menstruaciju. Ali stvarno! Želela sam da žene, zahvaljujući prirodnijoj zaštiti koja ne šteti zdravlju, ne razmišljaju o menstruaciji kao o teretu koji ih sprečava u bilo čemu.

Zato sam napravila menstrualni veš za odvažne žene,
one koje se usuđuju da sanjaju,
da misle za sebe i na sebe.
Zamislila sam svet u kome će žene biti osnažene, a ne sputane.
Svet u kome su žene na visokim pozicijama i koje donose važne odluke u koje uključuju druge žene.
Svet u kome žene prepoznaju svoj potencijal i ne ustručavaju se da ga iskoriste.
Svet u kome je svaka žena jedinstvena.
Svet u kome žene znaju šta hoće i ne ustručavaju se da to i uzmu.

Hoćeš li se usuditi da na ovo putovanje kreneš sa mnom?
Hoćeš li se usuditi da sanjaš?

………

Preporučujemo ti da posetiš naš blog i čitaš više o zdravlju žena, štetnosti određenih menstrualnih zaštita, ali i ekologiji.

0
    0
    Tvoja korpa
    Tvoja korpa je praznaPovratak u kupovinu
    []