NAŠA TEHNOLOGIJA - ONWA

Naša tehnologija

Menstrualne gaćice

Materijali

Održavanje

Kako da odaberem gaćice?

Menstrualne gaćice

Menstrualne gaćice su visokoupijajući i nepromočivi donji veš za menstruaciju koji zamenjuje uloške i tampone.

Dobro si pročitala, možeš reći zbogom tradicionalnoj menstrualnoj zaštiti!

Onwa udoban i mekan donji veš za menstruaciju prijanja uz tvoje telo, bez osećaja plastike, jer nje i nema! Pažljivo smo odabrale Oekotex materijale pri čijoj proizvodnji nisu korišćene štetne supstance potencijalno opasne za naše intimne delove.

Onwa menstrualne gaćice se sastoje iz ultraupijajućih i zaštitnih materijala zahvaljujući kojim nećeš morati da brineš da li će ti menstruacija procureti. Tako smo za prvi upijajući sloj odabrale pamuk, dok smo za drugi odabrale bambus, naš poseban sastojak koji ima pregršt super moći. Bambus ima antialergijska i antibakterijska svojstva, omogućava prirodno odstranjivanje neprijatnih mirisa i ima veliku moć upijanja. Zaštitni sloj je dizajniran po posebnoj tehnologiji, zahvaljujući kojoj ovaj menstrualni veš ne propušta, ali ni ne zadržava vlažnost na našim intimnim delovima, koja može da izazove brojne probleme. Naši intimni delovi ostaju suvi tokom celog dana.

Zahvaljujući vrlo tankim slojevima materijala iz kojih se sastoje, ali i mekoći prirodnih Oekotex materijala, nećeš osetiti razliku između svog najudobnijeg veša i Onwa menstrualnih gaćica! 

Za razliku od tradicionalnih proizvoda za menstruaciju, jedne menstrualne gaće Onwa se koriste između 8 i 12 sati što omogućava da budeš bezbrižna celog dana na poslu, na fakultetu, kod kuće, tokom putovanja, ili u izlasku.

I to nije sve! Korišćenjem Onwa menstrualnih gaćica, nećeš više bacati menstrualne uloške i tampone čime ćemo zajedničkim snagama smanjiti proizvodnju otpada… Jedne Onwa menstrualne gaćice možeš da koristiš i više puta u toku jednog ciklusa i do 5 godina uz pravilno održavanje!

Samo jednim nošenjem, jedne menstrualne gaćice Onwa zamenjuju od 3 do 5 menstrualnih uložaka ili tampona. 4 para menstrualnog donjeg veša za 5 godina će ti zameniti između 700 i 1300 uložaka ili tampona, što ti omogućava da uštediš preko 15000 dinara.

Odaberi dobar osećaj tokom menstruacije. Odaberi zdravlje, udobnost i uštedu!

Materijali

Pamuk

Bambus

Zaštitni sloj

 

Spoljašnji materijal

Materijali u našim menstrualnim gaćicama će ti omogućiti da se osećaš super spokojno zahvaljujući njihovim visokoupijajućim super moćima i nepromočivosti.

Odabrali smo Oekotex materijale, jer nam je bilo važno da tvoji intimni delovi ne dolaze u dodir sa štetnim supstancama koje mogu biti posebno problematične upravo za vreme menstruacije.

Prvi upijajući sloj u dodiru sa kožom je pamuk

Unutrašnji sloj je naš super power saveznik! Bambus je odabran zbog velike moći upijanja, zbog antialergijskih i antibakterijskih svojstava, ali i zato što omogućava prirodnu eliminaciju neprijatnih mirisa

Nepromočivi sloj sprečava curenje, čime omogućava da budeš bezbrižna. Ovaj materijal takođe omogućava tvojim intimnim delovima da dišu tako što odstranjuje svu dodatnu vlažnost, a tebi da se osećaš suvo tokom celog dana.

Spoljašnji materijal ima ulogu da sve ove super heroje od materijala fino drži, ali i da bude prijatan za nošenje.

Svi ovi slojevi su toliko tanki, da nećeš primetiti razliku između menstrualnih gaćica i tvog najudobnijeg veša.

Zahvaljujući tome što za svoje intimne delove biraš prirodne, Oekotex materijale, bićeš zdravija. Možeš konačno reći zbogom mikozama, svrabovima, ojedima, ali i brojnim drugim opasnostima kao što je na primer šok toksičnog sindroma.

Prelaskom na menstrualne gaćice Onwa ništa ne dodaješ, samo oduzimaš neudobnost i brojne rizike za zdravlje!

Kako prati Onwa menstrualne gaćice

Nakon korišćenja, isperi ih hladnom vodom

Ubaci ih u mašinu na 30 stepeni bez omekšivača

Suši ih na vazduhu

Preporučujemo ti da opereš menstrualne gaćice jednom ili dva puta pre prvog korišćenja.

Nakon korišćenja, menstrualne gaćice treba da ispereš hladnom vodom, tako da sva krv iscuri. Nakon toga ih operi na ruke mlakom vodom ili u mašini na 30 stepeni sa ostalim vešom.

Nije dozvoljeno korišćenje omekšivača, zato što oni začepljuju prirodne pore materijala i mogu kroz vreme da smanje upijajuću moć tvog super menstrualnog veša.

Menstrualne gaćice se ne smeju sušiti u sušilici, niti na radijatoru, već na vazduhu.

Kako da odaberem model za sebe?

Model i veličina

Sve imamo različit obim krvarenja u toku menstruacije, krv nam teče u različitim razmacima, drugačije je konzistencije, mirisa, boje. Zato smo napravile dva različita para menstrualnih gaćica, sa različitim upijanjem tako da možeš da budeš sigurna tokom cele menstruacije, čak i onda kada ti baš mnogo teče.

Za jednu menstruaciju, najbolje je imati nekoliko para Comfy modela    i jedan do dva para Super power modela

Mi ti preporučujemo da počneš sa dva para Comfy modela i jednim parom Super power modela za šta smo napravile pakovanje po posebnoj ceni!

Comfy gaćice su idealne za prvi i treći dan menstruacije, ali i za one dane kada nisi sigurna da li ćeš dobiti menstruaciju i kada imaš povećan sekret. Comfy model, ukoliko nemaš obilnu menstruaciju, možeš da nosiš tokom čitavog menstrualnog ciklusa, čak i onda kada ti najviše curi, jer imaju dovoljno upijajućih i zaštitnih slojeva.

Super power model je idealan za obilna krvarenja, dakle najviše za drugi dan menstruacije, ili onaj kada tebi baš mnogo teče.

Kako bi što lakše odabrala model prilagođen tvom ciklusu, ostavljamo ti uputstvo koje pokazuje koji model gaćica zamenjuje koliko uložaka i tampona.

Za normalnu menstruaciju 

Comfy

zamenjuju

2 do 3 obična uloška
2 do 3 obična tampona
1 menstrualnu čašicu

Za obilnu menstruaciju

Super Power 

zamenjuju

3 do 5 obična uloška
3 do 5 obična tampona
2 menstrualne čašice

Kako da odaberem veličinu?

Savetujemo ti da odabereš veličinu donjeg veša koju inače nosiš. Ukoliko nisi sigurna koji broj nosiš, ne brini! Napravili smo ti ovaj size chart kako bi što lakše i tačnije odabrala menstrualne gaćice za sebe. Ako i dalje ne budeš sigurna, znaj da gaćice nisu rastegljive, te je uvek bolje odabrati veći broj od dva broja između kojih se premišljaš.

Obim kukova (cm): Veličina
85-90 36
91-96 38
97-101 40
100-104 42
104-108 44
0
    0
    Tvoja korpa
    Tvoja korpa je praznaPovratak u kupovinu
    []