QA - ONWA

QA

Šta su menstrualne gaćice?

Menstrualne gaćice su visokoupijajući i nepromočivi donji veš za menstruaciju koji zamenjuje uloške i tampone.

Menstrualne gaće su nastale kao želja da u dodir sa našim intimnim delovima idu isključivo prirodni materijali, bez hemijskih supstanci ili plastike potencijalno štetnih po naše zdravlje.
Za razliku od tradicionalnih proizvoda za menstruaciju, jedne menstrualne gaćice Onwa se koriste od 8 do 12 sati, što omogućava da budeš mirna celog dana na poslu, na fakultetu, u izlasku ili na putu i da pri tom čuvaš svoje zdravlje i zdravlje planete.
Više informacija – Menstrualne gaće Onwa

Zašto da odaberem menstrualne gaćice za moju menstruaciju?

Tradicionalna menstrualna zaštita je puna plastike i toksina koji nastaju prilikom raznih hemijskih procesa pri njihovom pravljenju. One mogu da budu opasne po naše zdravlje. Zato je važno da tražimo alternative koje, ne samo da će biti dobre za nas, već i za planetu. Više o štetnosti tampona i uložaka možeš pročitati ovde.

S druge strane, prilikom prvog nošenja, uvidećeš u kojoj meri je menstrualni veš Onwa udobniji od bilo koje druge menstrualne zaštite. A složićeš se da je udobnost itekako važna!

Nećeš više imati one trenutke kada zaboraviš da kupiš uloške ili tampone, a iznenada dobiješ. Menstrualne gaćice će sada uvek biti tu, spremne za korišćenje.

Još jedna od stavki je svakako ušteda, jer kupovinom menstrualnih gaćica, obezbeđuješ sebi menstrualnu zaštitu za na duže staze. Menstrualne gaćice mogu da traju do 5 godina uz pravilno održavanje. U zavisnosti od toga koliko ti je krvarenje obilno, 4 para Onwa menstrualnog donjeg veša za 5 godina će ti zameniti između 700 i 1300 uložaka ili tampona, što ti omogućava da uštediš preko 15000 dinara.

Kako se koriste menstrualne gaćice?

Menstrualne gaćice se koriste bez druge menstrualne zaštite. Obuku se kao bilo koje druge gaćice. Radi se o vrlo lepom, tankom i udobnom donjem vešu koji ima integrisan uložak koji upija, ne propušta i ne zadržava vlagu. Ukoliko imaš podlive, tako da moraš da menjaš noćni uložak na sat vremena, u tom slučaju možeš da kombinuješ naš menstrualni donji veš sa drugom menstrualnom zaštitom.

Najbolje je oprati menstrualne gaćice jednom ili dva puta pre prvog korišćenja na ruke ili u mašini na 30 stepeni i osušiti ih prirodno na vazduhu.

Od čega se sastoje menstrualne gaćice Onwa?

Menstrualne gaćice Onwa se sastoje od nekoliko materijala. Prvi, u dodiru sa kožom je pamuk.

Zatim ide sloj bambusa koji smo odabrale zbog njegovih super moći! On je visokoupijajući, ali i antibakterijski i antialergijski materijal, što čini da se neprijatni mirisi vrlo brzo, lako i na prirodan način eliminišu.

Nepromočivi sloj je pul, dobijen posebnom tehnologijom, koji ne samo da ne dozvoljava da se krv izlije i da gaćice probiju, već on i evakuiše vodu iz krvi, što omogućava da nema osećaja vlažnosti zbog zadržavanja vode.

Spoljni materijal je mešavina viskoze, napravljen da celu strukturu čvrsto drži, ali i da bude prijatan za nošenje.

Svi materijali su pravljeni u Francuskoj i Turskoj po Oekotex standardu. Dugo smo tražile i testirale materijale u želji da nađemo što prirodnije, a da se pri tom ne izgubi na njihovoj efikasnosti i udobnosti. S druge strane, želele smo da se proizvode što bliže Srbiji, te da se za njihov transport ne utroši ogromna količina CO2.

Menstrualne gaćice su pravljene u Srbiji.

Sastav

Unutrašnji materijal u dodiru sa kožom: 94% pamuk, 6% elastin

Upijajući sloj: 90% bambus, 10% poliester

Nepromočivi sloj: 33% poliuretan; 66% poliester

Ukrasni materijal: 100% poliester

Spoljašnji materijal: 79% poliamid, 21% elastin

Koliko pari menstrualnih gaća je poželjno da imam?

Preporučujemo ti da imaš 5 pari menstrualnih gaća, od kojih 3 Comfy modela koje su odlične za svaki momenat tvoje menstruacije i 2 para Super power modela koji je za najobilniji dan i odličan za noć. Odmah nakon korišćenja gaćice možeš oprati, tako da možeš opet da ih koristiš u toku istog ciklusa. Kako se sastoje iz više slojeva materijala, a kako sušenje direktno na radijatoru ili u sušilici nije dozvoljeno, ono zna ponekad da potraje, te ti zato preporučujemo da imaš više pari.

Kako bi započela avanturu menjanja tvoje menstrualne zaštite, preporučujemo ti starter pack.

Kako se peru moje menstrualne gaćice Onwa?

Nakon korišćenja, menstrualne gaćice treba da ispereš hladnom vodom, tako da sva krv iscuri. Nakon toga ih možeš prati na ruke mlakom vodom ili u mašini na 30 stepeni.

Nije dozvoljeno korišćenje omekšivača jer oni začepljuju prirodne pore na materijalima i mogu kroz vreme da smanje upijajuću moć tvog super menstrualnog veša.

Menstrualne gaćice se ne smeju sušiti u sušilici, niti na radijatoru, već isključivo na vazduhu.

Preporučujemo ti da opereš menstrualne gaćice jednom ili dva puta pre prvog korišćenja.

Koliko menstrualnih uložaka i tampona zamenjuju jedne menstrualne gaćice Onwa?

Zavisi od modela. Comfy model zamenjuje od 2 do 3 uložaka ili tampona ili jednu menstrualnu čašicu, dok model Super power zamenjuje od 3 do 5 uložaka ili tampona ili dve menstrualne čašice.

Ukoliko imaš ogromne odlive i moraš da menjaš uložak na svakih pola sata, savetujemo ti da probaš Super power model, da ga nosiš nekoliko sati dok si kod kuće i vidiš kako reaguje sa tvojim odlivom krvi. Menstrualne gaćice svakako možeš da kombinuješ sa tradicionalnom menstrualnom zaštitom ukoliko ćeš tako biti sigurnija. Važno je da radiš ono što čini da se osećaš sigurno.

Koliko dugo smem da nosim menstrualne gaćice?

Menstrualne gaćice su napravljene da upijaju od 8 do 12 sati. Međutim, koliko ti možeš da ih nosiš u određenom danu, zavisiće od tvoje menstruacije i od toga koliko ti teče tog dana. Prosek je 10 sati, ali mogu da se nose mnogo duže, posebno kada je sam početak ili sam kraj menstruacije.

Kako su napravljene od prirodnih Oekotex materijala, nema opasnosti od nano plastičnih čestica ili nepoželjnih hemikalija, što čini da one budu potpuno bezbedne za dugo nošenje.

Koliko može da mi traje jedan par menstrualnih gaćica?

Naša procena je da mogu da traju do 5 godina. Naime, životni vek menstrualnih gaćica zavisiće najviše od tvog održavanja, od praška koji koristiš, od toga da li ćeš staviti nekad omekšivač koji nije dozvoljen pri pranju, od temperature na kojoj ih pereš, od načina na koji ih sušiš, od tvojih menstruacija, od toga koliko ih puta nosiš u toku jedne menstruacije…

Stigle su mi menstrualne gaćice, ali mi ne odgovara veličina. Šta da radim?

Nema problema! Možeš da ih zameniš u roku od 15 dana uz snošenje troškova poštarine ukoliko ih nisi koristila ili oprala.

Kako da vas kontaktiram?
Kojim danima se gaćice šalju i koliko košta poštarina?

Sve porudžbine se šalju Post Express-om ponedeljkom, sredom i petkom. Poštarina je 300 RSD.

0
    0
    Tvoja korpa
    Tvoja korpa je praznaPovratak u kupovinu
    []